Toegevoegd!

U vindt de producten terug in uw winkelwagen

View my cart (0)
Ervaring: Kniestep Nitro Glide - HalloVitaal

Ervaring: Kniestep Nitro Glide

, 3 min lezen

In een interview met de productmanager voor rollators van Drive Devilbiss Healthcare, Manuel Haas, vertelt hij over de geschiedenis van de kniestep Nitro Glide en geeft hij ons een ervaringsverslag over de orthopedische kniestep nadat hij deze zelf heeft gebruikt na een operatie.

Redactie:
Hallo, Manuel! We zijn verheugd om vandaag met je te praten over de marktintroductie van de Nitro Glide. Deze orthopedische step opent een compleet nieuw segment in het Drive DeVilbiss productportfolio. Hoe zijn de lancering van dit product en de ontwikkeling van de Nitro Glide tot stand gekomen?

Manuel:
Hallo, het product, de orthopedische kniestep, is niet helemaal nieuw voor Drive DeVilbiss Healthcare. De knieroller is een integraal onderdeel geworden van met name de Amerikaanse en Australische markt. Door de positieve reacties van onze zusterbedrijven zijn we ons bewust geworden van het product en hebben we de eerste meningen van klanten en feedback uit de markt verzameld. Om het product te optimaliseren voor de Duitse hulpmiddelenmarkt, hebben we samen met ons ontwerpteam een orthopedische kniestep ontwikkeld die een individueel en aantrekkelijk ontwerp combineert met de gewenste en vereiste functionaliteiten. Door het op te nemen in de Duitse productportfolio, kunnen we onze nationale klanten ook dit praktische en efficiënte alternatief bieden voor mobilisatie na operaties of bij blessures in het onderbeengebied.

Redactie:
Het is interessant om te weten dat je tijdens de voorbereidingen voor de marktintroductie zelf een voetoperatie hebt ondergaan en de Nitro Glide zelf hebt gebruikt. Wat viel je vooral op tijdens het gebruik?

Manuel:
Ja, dat was een uitdagende tijd. In dat soort situaties realiseer je je hoe alledaagse handelingen grote uitdagingen kunnen worden. De meest vanzelfsprekende dingen zoals het dragen van een waterfles of het bereiden van een maaltijd worden een echt obstakel zonder opbergmogelijkheid. De Nitro Glide heeft me enorm geholpen en het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt. Dankzij de standaard meegeleverde mand kon ik zonder problemen spullen door de flat vervoeren. Bij het bereiden van maaltijden kon ik mijn geblesseerde been op het kniestuk laten rusten en had ik tegelijkertijd beide handen vrij. De Nitro Glide gaf me in deze periode veel flexibiliteit terug.

Redactie:
Is er iets waar je speciaal op hebt gelet bij het ontwikkelen van de kniestep Nitro Glide, door je eigen handicap en ervaring uit eerste hand?

Manuel:
Eenvoudige bediening en gebruiksvriendelijkheid zijn het allerbelangrijkste van een dergelijk hulpmiddel. Er moet voor worden gezorgd dat de gebruiker alle functies zo veel mogelijk zonder veel hulp kan gebruiken. Er kan niet van worden uitgegaan dat familie of naasten tijdens de revalidatie 24 uur per dag beschikbaar zijn. Verder is een houder voor de onderarmsteun essentieel op een dergelijk product; dit is bijvoorbeeld niet verplicht op de Amerikaanse markt. Dit waren kleine maar doorslaggevende verbeteringen die ik heb kunnen ervaren tijdens het gebruik van de Nitro Glide en die zijn meegenomen in de ontwikkeling van het product.

Redactie:
Wat maakt de Nitro Glide zo'n speciaal en nuttig hulpmiddel voor jou?

Manuel:
Onze Nitro Glide ondersteunt mobilisatie en motoriek en biedt een ergonomisch alternatief voor conventionele onderarmkrukken. Tijdens het gebruik van de step wordt de spanning in de spieren van het geblesseerde ledemaat gehandhaafd. Dit heeft een positief effect op het herstel van de patiënt en kan het zelfs versnellen. Bovendien worden, in vergelijking met het gebruik van onderarmkrukken, de schouder-, nek- en bovenbeenspieren ontlast en worden secundaire klachten voorkomen. Dit alles maakt onze Nitro Glide tot een zeer bijzonder en vooral nuttig hulpmiddel.

Redactie:
Je noemde functionaliteiten die vooral belangrijk waren tijdens de productontwikkeling. Wat maakt de Nitro Glide tot een unieke orthopedische step?

Manuel:
Tijdens de ontwikkeling werd aandacht besteed aan de hoge kwaliteit van het product en vooral aan de invloeden van een breed scala aan toepassingen. Onze Nitro Glide biedt een aanpassing van de wielafstand van de voorwielen om het best mogelijke gebruik in verschillende omgevingen en op verschillende ondergronden mogelijk te maken. Een kwaliteitskenmerk van onze step is de schijfrem, die zorgt voor snel en veilig remmen. Voor transport was het essentieel dat onze orthopedische scootmobiel compact kon worden opgevouwen en opgeborgen. Deze functionaliteiten, gecombineerd met het aantrekkelijke ontwerp, maken onze Nitro Glide tot een prettige metgezel en een echte held tijdens de revalidatie.

Tags


Andere berichten

 • Welke soorten rollator banden zijn er? - HalloVitaal

  , door Hallo Vitaal Welke soorten rollator banden zijn er?

  Lees meer 

 • Hoe onderhoud ik mijn rollator? - HalloVitaal

  , door Hallo Vitaal Hoe onderhoud ik mijn rollator?

  Lees meer 

 • Ervaring: Kniestep Nitro Glide - HalloVitaal

  , door Hallo Vitaal Ervaring: Kniestep Nitro Glide

  Lees meer 

© 2024 HalloVitaal, Alle rechten voorbehouden

  • iDEAL
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.